Nagyvilág

Fekete lehet James Bond

Elképzelhetőnek tartja a James Bond-filmek producere, hogy a következő 007-es ügynök fekete legyen. Homoszexualitás kizárva.

Barbara Broccoli, aki több mint tíz éve producere a brit titkosügynökről szóló filmeknek, elképzelhetőnek tart egy színes bőrű James Bond figurát, de azt nem, hogy az ügynök homoszexuális legyen.

“Miután az Egyesült Államok elnöke is fekete bőrű, miért ne lehetne James Bond is az?” – mondta el a német Stern magazin digitális kiadásában a producer.

Azt azonban, hogy a brit szuperügynök homoszexuális legyen, kerek-perec elutasította, mondván, hogy ez ellentmondana a “hős” eredeti karakterének.

Az aggodalom kora

“Bond tükrözi a kort, amelyben él. A 80-as években az emberek azt gondolták, minden csodálatos, és a dolgok továbbra is jól fognak menni” – mondta Broccoli -, “de változtak az idők, és mostanában az emberek a pénzügyi válság, a környezet rombolása és a terrorizmus miatt aggódnak”.

Lejárt az idő, amikor Bond a dandyt, illetve az elegáns lovagot játszotta Sean Connery és Roger Moore alakításában; a mostani 007-es ügynöknek “keménynek kell lennie” – vélte Broccoli.

Változások

“A szuperügynök szerepét nagyon is jól el tudná játszani egy fekete színész, annál is inkább, mert az Ian Fleming által az 50-es években kitalált alak személyisége amúgy is sok változáson ment keresztül” – mondta el a legújabb Bond-film, a Quantum csendje római bemutatójának sajtótájékoztatóján
Daniel Craig brit színész, aki legutóbb Bondot alakította.

Már a Craig által játszott szőke Bondot is elutasították a figura purista védelmezői, s azt Craig is elismerte, hogy egy fekete bőrű Bondtól “Fleming forogna a sírjában”.

Obama a Holdon

A Quantum csendje németországi bemutatóján a színész cáfolta azt a korábban neki tulajdonított kijelentést, miszerint szívesen alakítana egy, a saját neméhez vonzódó 007-et.

Daniel Craig egyébként a holdraszálláséhoz hasonlította Barack Obama választási győzelmének jelentőségét; szerinte az “kihatással lesz az egész világra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik