Nagyvilág

11 halott az oszét buszrobbantásban

Nem végleges adatok szerint tizenegy ember vesztette életét csütörtökön abban a robbantásban, amely egy kisbusz mellett történt az északoszét főváros, Vlagyikavkaz központjában - közölte a dél-oroszországi köztársaság belügyminisztériuma.

A sebesültek száma harminc, közülük tíz állapota súlyos, de állítólag nincsenek életveszélyben. A sebesültek között sok 17-20 éves diák van – közölték kórház források.

A merénylet után összehívott válságtanácskozáson, amelyet Tajmuraz Mamszurov északoszét elnök vezetett, kilenc halottról számoltak be. A tanácskozáson elhangzott az is, hogy a robbantást öngyilkos merénylő követte el, egy nő. A robbantást terroristák művének tekintik.

A nyomozók nem tartják kizártnak, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog. Feltételezésüket szemtanúk beszámolói is alátámasztják, amelyek legalább 15 halottól tettek említést. A iránytaxiként közlekedő túlzsúfolt kisbusz egy megállótól 10-15 méterre állt meg, és a sofőr éppen megkezdte az utasok kiszállítását, amikor a jármű közvetlen közelében bekövetkezett a robbanás. Hírügynökségi fényképekből ítélve a busz teljesen kiégett.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök utasította az illetékes biztonsági szerveket, hogy gondos nyomozást végezzenek, egyben felhatalmazta őket arra is, hogy tegyenek intézkedéseket a térség biztonságának erősítésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik