Nagyvilág

Simonyi: Amerika meg fog újulni

Akár a demokraták, akár a republikánusok nyerik az elnökválasztást, Amerika meg fog újulni, ehhez a folyamathoz Magyarország is hozzájárulhat - mondta Simonyi András, volt washingtoni nagykövet szerdán.

Amerika magára fog találni, akár a republikánusok, akár a demokraták nyernek, más lesz az Egyesült Államok. Bármelyik jelölt is nyer, mindenképp jobban fog hallgatni a szövetségesekre – hangsúlyozta Simonyi András az amerikai kereskedelmi kamara választási fogadásán.

A diplomata kiemelte: Magyarország is hozzájárulhat a megújuláshoz. Magyarországnak ehhez először a konszenzusteremtő képességet kell ehhez elsajátítania – tette hozzá.

Magyarországnak szorosabbra kell fűznie kapcsolatát az Egyesült Államokkal, “szélessávú összeköttetést kell teremteni, jelen pillanatban rézdróton megy a kapcsolat” – húzta alá Simonyi András.

A diplomata szerint a magyarok köszönettel tartoznak a Bush-adminisztrációnak, hiszen eddig soha egy elnök sem fordított annyi figyelmet Magyarországra, mint a mostani elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik