Nagyvilág

Obama: a változás eljött Amerikába

admin

2008. 11. 05. 06:19

A mai nap bebizonyította, hogy az Amerikai Egyesült Államok a lehetőségek hazája, ahol erős a demokrácia, és határtalanok a lehetőségek – jelentette ki Barack Obama a chicagói Grand Parkban tartott győzelmi beszédében.

Az amerikai nép ma üzenetet küldött a világnak: azt üzenték, hogy egységesek és készek a változásra. Az amerikai nép ereje nem a fegyvereiben, hanem a lelkesedésében, az ötleteiben, a szabadságszeretetében, a demokráciába vetett hitében rejlik – jelentette ki Obama.

Amit ez a választás hozott, az a változás az amerikai nép számára – hangsúlyozta. Ma este egy üdvözlő telefonhívást kaptam McCaintől, aki keményen harcolt a hazáért, amelyet szeret. Gratulálok neki és Sarah Palinnek, mindkettejükkel szeretnék együttműködni a jövőben.
Szeretném megköszönni Joe Bidennek, az Egyesült Államok új alelnökének – mondta Barack Obama. Nem a győzelem az, amiért harcoltunk, hanem a lehetőség arra, hogy elindítsuk a változást – mondta Obama, az Egyesült Államok új elnöke.

Nem felejtem el, hogy kié ez a mai győzelem valójában. Ez a győzelem az amerikai népé, akik támogattak, és azoké a millióké, akik önként jelentkeztek, hogy építsék a világ egyik legjobb demokráciáját.

Obama üzent az Afganisztánban és Irakban harcoló amerikaiaknak, akiket bátornak és önfeláldozónak nevezett.

Lesznek olyan idők, amikor nem értünk egyet, amikor nem megy minden jól, de azt ígérem, hogy mindig őszinte leszek az országot érintő kihívásokkal szemben – mondta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

MCALLEN, TX - JUNE 22: Dozens of women and their children, many fleeing poverty and violence in Honduras, Guatamala and El Salvador, arrive at a bus station following release from Customs and Border Protection on June 22, 2018 in McAllen, Texas. Once families and individuals are released and given a court hearing date they are brought to the Catholic Charities Humanitarian Respite Center to rest, clean up, enjoy a meal and to get guidance to their next destination. Before President Donald Trump signed an executive order Wednesday that halts the practice of separating families who are seeking asylum, over 2,300 immigrant children had been separated from their parents in the zero-tolerance policy for border crossers.   Spencer Platt/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.