Nagyvilág

Szekeres Obamát választaná

Szekeres Imre honvédelmi miniszter Barack Obama demokrata párti jelölt megválasztásának örülne. A tárcavezető szerint a magyar kormánynak azonban mindegy, hogy demokrata vagy republikánus kormány alakul a választások után.

“Én személy szerint örülnék, ha Obamát választanák meg az Egyesült Államok elnökének. Hozzám a demokrata párt nézetei állnak közelebb és különlegesen izgalmasnak tartanám, ha Obama megkapná a felhatalmazást, ez mutatná Amerika erejét. Viszont szeretném ha mostani védelmi minisztert, Robert Gatest kérné fel miniszternek” – mondta Szekerese Imre az amerikai kereskedelmi kamara választási rendezvényén.

A szocialista tárcavezető kiemelte: pártja nagyon szoros együttműködést alakított ki a demokrata párttal a rendszerváltás óta. A magyar kormány számára azonban mindegy, hogy demokrata vagy republikánus kormány alakul a választások után – tette hozzá.

Szekeres Imre szerint a NATO munkájára is hatással lehet az amerikai elnökválasztás, az új elnök beiktatásával változhat az Egyesült Államok szerepe a szövetségben. A jövőben az európai államok készek többet vállalni a szövetség munkájából, az amerikaiak pedig készek lesznek átengedni ezeket a feladatokat – húzta alá a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik