Külföld

Magyar-szlovák házelnöki találkozót javasol az MKP

admin
admin

2008. 11. 04. 06:53

A szlovák parlament várhatóan alkotmánysértéssel és esküszegéssel vádolja meg a magyar párt képviselőit kedden, amiért részt vesznek a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának munkájában. Az ülésről távolmaradó MKP hétfőn este bejelentette: azt indítványozza, hogy a szavazás időpontjának kitűzése előtt a házelnökök, Szili Katalin és Pavol Paska, üljenek tárgyalóasztalhoz.

Bárdos Gyula frakcióvezető az MTI pozsonyi tudósítójának azt mondta: “Szabad polgárok vagyunk, senki sem kérheti rajtunk számon, hogy hol, mikor és milyen testület munkájában veszünk részt, senki sem gyanúsíthat meg bennünket alaptalanul. Ennek ellenére a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szorgalmazására megpróbálnak bennünket elszámoltatni, amiből mi nem kérünk. Ezért nem vettünk részt a múlt heti vitában, amikor egyszerre sérelmes és nevetséges vádakat olvastak a fejünkre, és ezért nem kívánunk kedden sem jelen lenni a teremben”.

„Ezzel szemben felelős, nem a feszültség fokozásában, hanem a tárgyalásos rendezésben érdekelt pártként azt indítványozzuk, hogy a határozat szövegtervezetéről szóló szavazást a házelnök addig ne tűzze napirendre, amíg nem ül tárgyalóasztalhoz a KMKF munkáját felügyelő Szili Katalinnal, a magyar Országgyűlés elnökével” – mondta a frakcióvezető, aki megerősítette: az MKP javaslatát levélben továbbította a két házelnökhöz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.