Nagyvilág

Amerikai nagykövet: Magyarország a vízummentességet kapta

April H. Foley amerikai nagykövet szerint minden eddigitől eltért az idei kampány, és reményét fejezte ki, hogy minden korábbinál több amerikai szavaz az elnökjelöltekre. A nagykövet ezt kedden este mondta az amerikai kereskedelmi kamara választási fogadásán.

Hozzátette, hogy a kampány valóban dinamizálta a választókat. A Bush-adminisztráció munkáját értékelve a nagykövet kiemelte, a most leköszönő amerikai kormány számtalan eredményt ért el a világban és Európában is. A példák között említette a szabadság és demokrácia terjesztését a világban, amelynek eredményeként ma már szabadon választhatnak a nők Afganisztánban és Irakban.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és az Amerikai Kereskedelmi Kamara választási fogadása a Corinthia Grand Hotel Royalban. Képgaléria!

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és az Amerikai Kereskedelmi Kamara választási fogadása a Corinthia Grand Hotel Royalban. Képgaléria!

Magyarország számára az egyik legnagyobb eredmény a vízummentességi program kiterjesztése lehet, amelyet George Bush személyesen szeretett volna elérni. Az Egyesült Államok támogatta a pápai légibázis NATO-műveletekbe való bevonását, és az amerikai kormány döntésének köszönhetően visszakerült magyar tulajdonba a Táncsics börtöneként ismert épület – tette hozzá a nagykövet.

Az amerikai kereskedelmi kamara választási ünnepségére több mint ezer embert várnak. Az eseménynek az egyik budapesti luxusszálloda ad otthont. A rendezvényen számos diplomata magyar és külföldi politikus vesz részt. Sok Magyarországon élő amerikai állampolgár is ezen a rendezvényen várja a választási eredményeket.

Az eseményt az amerikai nagykövet, a magyar honvédelmi miniszter és az amerikai kereskedelmi kamara alelnökének beszédei nyitották meg. A társaság szórakoztatásáról a magyar légierő zenekara gondoskodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik