Nagyvilág

Obama egymillió hívével tölti a választás éjszakáját

A demokrata párti Barack Obama Chicagóban, 700 ezer ember társaságában, a Grant Parkban tölti a keddi választás éjszakáját. A republikánus John McCain Phoenixben, az elegáns Biltmore üdülőhelyen várja be az eredményt 2-3 ezer híve körében.

Chicagóban az emberek történelmi örömünnepélyre, az első fekete elnök üdvözlésére készülnek. A Grant Parkba szóló jegyeket már napokkal korábban eladták, a Michigan-tó partján várhatóan egymillióan fognak összegyűlni Obama biztosra vett győzelme alkalmából – írta a vasárnapi The New York Times.

A közép-nyugati Illinois állam nagyvárosában azonban nem csak ünnepi hangokat hallani, sokan aggódnak Obama biztonsága miatt. A város vezetői felszólították az embereket, hogy tartsák be a rendet. Jody Weis rendőrfőnök közölte, hogy a Grant Parkba csak korlátozott számú embert engednek be és semmiféle rendbontást nem tűrnek meg.

A republikánus jelölt az arizonai főváros, Phoenix egyik legelőkelőbb negyedében, a Biltmore gyógyfürdőhelyen kíséri majd figyelemmel a választási eredmények alakulását. A Biltmore üdülőhely 1929-es megnyitása óta sok politikai esemény otthona volt, John és Cindy McCain esküvői fogadását is ott tartotta. Az arizonai szenátor ezenkívül ott ünnepelte győzelmét a februári szuperkedd után. Beszédét várhatóan 2-3 ezer ember előtt fogja megtartani a létesítmény parkjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik