Nagyvilág

Egy futballmérkőzésen tűnt fel Kim Dzsong Il

Az észak-koreai vezető megjelent egy futballmérkőzésen vasárnapi észak-koreai médiajelentések szerint. Külföldön továbbra is folynak a találgatások az egészségi állapotáról.

“A mérkőzés megtekintése után Kim Dzsong Il gratulált a labdarúgóknak a sikerhez, és elégedettségét fejezte ki a játékuk magas színvonala láttán” – jelentette a KNCA hivatalos hírügynökség. A jelentésből nem derül ki, mikor játszották a mérkőzést. A Rodong Szinmun, az észak-koreai kommunista párt központi lapja fényképet is közölt, amelyen az első számú vezető vidáman nézi a mérkőzést magas rangú katonatisztek és pártvezetők társaságában.

Kim egészsége és az utódlás kérdése találgatások tárgya, amióta a 66 éves politikus nem jelent meg a szeptember 9-ik nagy díszszemlén, amellyel a kommunista rendszer fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték. Kim nem vett részt Pak Szong Csol egykori alelnöknek csütörtökön tartott temetésén sem.

Aszo Taro japán kormányfő hírszerzési forrásokra hivatkozva október 28-án azt mondta, hogy az észak-koreai vezető feltehetően kórházban van, de továbbra is képes döntéseket hozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik