Nagyvilág

71-en haltak meg pokolgépes merényletekben Indiában

A legfrissebb, pénteki adatok szerint 71 halottja és több mint 300 sebesültje van azoknak a pokolgépes merényleteknek, amelyeket előző nap hajtottak végre az India északkeleti részén fekvő Asszám államban.

A terrorakciókkal kapcsolatban kezdetben ellentmondásos jelentések láttak napvilágot, a helyi hatóságok még a robbantások számát sem tudták biztosan meghatározni. Az állami főváros, Gauháti egyik rendőrségi illetékese szerint csak a városban négy pokolgép lépett egyszerre működésbe.

Az NDTV televízió hírszerzési forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy összesen 18 helyen robbantottak. Csütörtökön este a jelentések még 61 halottról szóltak, de tízen éjszaka belehaltak sebesüléseikbe.

A Banglades, Bhután, Mianmar és Kína határai mellett fekvő, Indiához csak egy vékony folyosóval kapcsolódó Asszámban több tucat fegyveres szakadár csoport működik. A robbantásokat péntek reggelig nem vállalta senki, de a rendőrség az Asszámi Egyesült Felszabadítási Frontot (United Liberation Front of Assam – ULFA) gyanúsítja, amely régóta az állam elszakadásáért harcol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik