Nagyvilág

Özönvízszerű esőzések Olaszországban

Olaszország-szerte tovább tombolt az ítéletidő csütörtökön. A legsúlyosabb a helyzet Liguria régióban és a Ligur-tenger legfontosabb kikötőjében, Genovában, ahonnan özönvízszerű esőzéseket és viharos széllökéseket jelentettek.

Egy gőzhajó 37 utasa sérült meg egy balesetben, amikor a jármű a zord időjárási viszonyok közepette megpróbált kikötni a genovai kikötőben. Az ítéletidő miatt Genovában törölték valamennyi hajójáratot, és délelőtt a város repülőterét is lezárták. Helyi lakosok beszámolója szerint 35 éve nem volt ilyen mostoha időjárás az észak-olaszországi városban.

Udinétől nem messze nyoma veszett egy gépkocsivezetőnek, a járművét egy folyóban találták meg. Az Adriai-tenger partvidékén, Marche térségében is heves esőzések és széllökések voltak. Az észak-olaszországi Val d’Aostában leesett az első hó. A polgári védelem veszélyes övezetnek minősítette az ország északnyugati részét, ahol az esőzések miatt a folyók áradása várható.

Rómában újabb vihar tombolt, mintegy ezer esetben kérték a tűzoltók segítségét. A Coldiretti mezőgazdasági érdekvédelmi szervezet szerint jelentős kár keletkezett a gazdaságokban is.
A meteorológiai előrejelzés szerint pénteken jelentős lehűlés mellett folytatódik a csapadékos időjárás, a hétvégi átmeneti javulás után a jövő hét elejére visszatér a rossz idő az Appennini-félszigetre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik