Nagyvilág

Több előállítás a Pukanic-gyilkosság miatt

A horvát rendőrség hétfőn bejelentette, hogy "több embert" előállított a Nacional című független horvát hetilap tulajdonosának és marketingigazgatójának életét kioltó bombamerénylet ügyében.

“Nem mondhatom meg, hogy hány emberről és kikről van szó. Csak annyit mondatok: azért állítottuk őket elő, mert fennáll annak gyanúja, hogy közük van a bűncselekményekhez” – mondta Aleksandra Ljuba, a horvát rendőrség szóvivője a közszolgálati rádióban. Hozzátette, hogy az őrizetbe vételekre Zágrábban és a kelet-horvátországi Vukováron került sor.

A szóvivő a múlt csütörtökön a Nacional szerkesztősége előtt elkövetett maffiagyilkosságra utalt, amely során a gépkocsijuk közelében elhelyezett pokolgép kioltotta Ivo Pukanicnak, a Nacional tulajdonosának és volt főszerkesztőjének, valamint Niko Franjicnak, a lap marketingigazgatójának életét.
Aleksandra Ljuba elmondta, hogy 250 rendőr érkezett vidékről Zágrábba erősítésként.

A tanúvallomások alapján a rendőrség két fantomképet készített a gyanúsítottakról, amelyeket a helyi sajtó közölt.
A 47 éves korában meggyilkolt Pukanicot, aki a zágrábi média szerint Horvátország egyik legbefolyásosabb embere volt, és kapcsolatban állt “gyanús csoportokkal és személyekkel” is, hétfőn helyezték végső nyugalomra Zágrábban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik