Külföld

Erdélyben is emlékeztek

admin
admin

2008. 10. 23. 18:58

Erdély szinte valamennyi jelentős városában, de a kisebb településeken is megemlékeztek csütörtökön az 1956-os magyar forradalom áldozataira.

Az idei ünnepség központja Csíkszereda, ahol a magyar és a román államfő is beszédet mond a helyi rendezvénysorozat csúcspontjának számító esti megemlékezésen. A székelyföldi városban már délelőtt megkoszorúzták a Kalász negyedi temetőnél felállított 1956-os kopjafát.

Sepsiszentgyörgyön a Volt Politikai Foglyok Szövetségének a Kovászna megyei szervezete és az erdélyi ’56-os Bajtársi Társaság tagjai keresték fel egykori társaik sírját. Kézdivásárhelyen a Szoboszlai-perben kivégzett hősök emlékére állított kopjafánál rótták le kegyeletüket a református kollégium tanárai és diákjai, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tisztségviselői. Kovászna városban a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi szervezetének vezetői a központi parkban álló ötvenhatos emlékműnél tartottak megemlékezést.

Marosvásárhelyen a Vártemplom udvarán felállított kopjafánál emlékeztek, este pedig a Kővirág együttes tartott előadást. Kolozsváron ökumenikus istentiszteletet tartottak a belvárosi unitárius templomban. Nagyváradon a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházának udvarában, Érmihályfalván pedig a helyi, 2006-ban felavatott emlékműnél emlékeztek a forradalom hőseire.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.