Nagyvilág

Vicceket mesélt Obama és McCain

Önkritikus poénokkal szórakoztatták egymást és a közönséget az amerikai elnökjelöltek egy jótékonysági esten. Az Alfred E. Smith, amerikai demokrata politikus emlékére 63. alkalommal megtartott eseményt a New York-i katolikus főegyházmegye rendezte meg a szegény gyermekek megsegítésére.

Az eseményen általában politikusok jelennek meg komikus szerepben. Négyévente pedig hagyományosan az elnökjelölteket hívják meg egy estére. Idén a politikus viccek és a vicces politikusok estéje egy különösen intenzív, és kemény elnökjelölti vitát követő napra esett – írja a CNN.

Obama a Kryptonról jött

„Ellentétben az önök által gyakran hallott pletykákkal, én nem jászolban születtem. Igazából a Kripton bolygón jöttem a világra és onnan küldött apám, Jor-el, hogy megmentsem a Föld bolygót” – tisztázta származását Obama, utalva Supermanre.

McCain a szerdai, utolsó elnökjelölti vitában egy Joe a Vizes nevű egyszerű vízvezeték szerelő példájával jött, aki szerinte nem rendelkezik annyi jövedelemmel, hogy kibírja az Obama alatt várható adóemeléseket.

„Nos, amit nem sokan tudnak az az, hogy Joe a Vizes nemrégen írt alá egy meglehetősen előnyös szerződést egy meglehetősen gazdag házaspárral, akiknek ezután mind a hét birtokukon ő felel a folyóügyekért” – utalt McCain a birtokában lévő ingatlanok számát firtató hírekre.

McCain örült Hillarynek

„Még ebben a büszke manhattani demokratákkal teli teremben sem tudok szabadulni az érzéstől, hogy néhányan bizony itt is értem szorítanak” – mondta McCain. Majd hatásszünetet kővetően hozzátette: „Örülök, hogy ma este is itt vagy Hillary”.

A két jelölt jó hangulatban fejezte be a beszélgetést (fotó: MTI)

A két jelölt jó hangulatban fejezte be a beszélgetést (fotó: MTI)

McCain nem szalasztotta el az alkalmat, hogy kifigurázza azokat a vádakat is, melyek akkor illeték, mikor felfüggesztette a kampányát a hitelválságra hivatkozva. „Úgy vélem Obama felkészült a váratlan eseményekre, még arra az esetre is, ha a piacok hirtelen fognák magukat és helyreállnának. Úgy hallottam, a felépülés első jelére megszakítja kampányát és azonnal Washingtonba utazik, hogy orvosolja a problémát” – élcelődött a republikánus jelölt.

Obama hiányolta a dór oszlopokat

Obama a túlságosan választékosan feldíszített színpadról beszélt, melyen a demokrata konvenció estéjén tartott beszédet többtízezer ember előtt egy futball stadionban.

„Eredetileg úgy lettem informálva, hogy a Yankees stadionjában is megtudnánk tartani a konvenciót. Apropó, meg tudná valaki mondani mi történt a görög stílusú oszlopokkal, amiket rendeltem?”

Mindkét elnökjelölt méltatta a másikat a vacsora végén. McCain dicsérte demokrata riválisa nagyszerű képességeit és rendkívüli teherbírását. „Nem kívánhatok szerencsét az ellenfelemnek, de jó egészséget igen” – mondta McCain. Obama válaszában elmondta, hogy kevés amerikai szolgálta olyan becsülettel és olyan kiválóan a hazáját, mint a légierő ex-pilótája, aki öt évig sínylődött vietnámi fogságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik