Nagyvilág

Obama növelte előnyét

Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt tíz pontos előnyre tett szert republikánus párti ellenfelével, John McCainnel szemben - ez derült ki a The Washington Post és ABC News hírcsatorna hétfőn közzétett felméréséből.

A múlt keddi televíziós vita után készült közvélemény-kutatás szerint Obama 53-43 arányban vezet. A felmérésből az is kiderül, hogy a megkérdezettek 64 százaléka vélekedik kedvezően a demokrata párti elnökjelöltről, 6 százalékkal többen, mint szeptember elején.

A televíziós vita után a szavazók harmadának jobb lett a véleménye az illinoisi szenátorról, nyolc százalékuk fest róla kedvezőtlenebb képet a korábbiakhoz képest. Az arizonai szenátor esetében ez az arány 12/26 százalék.
A Reuters/C és a SPAN/Zogby intézetek közös közvélemény-kutatása csekélyebb előnyt mért Barack Obamánál. A felmérés szerint a demokrata párti jelölt négy ponttal, 48-44 arányban vezet a republikánus ellenféllel szemben.

A november 4-i elnökválasztások előtti utolsó tévévitát a New York állambeli Hempsteadben lévő Hofstra egyetemen tartják meg szerdán. McCain vasárnapra virradóra rögtönzött beszédében azt mondta néhány tucat híve előtt, hogy ő néhány ponttal lemarad ugyan ellenfele mögött, de “neki van igaza ebben a játszmában”.

“A gazdaság kissé megtépázott minket az elmúlt egy-két hétben, de néhány napja azt látjuk, hogy visszatér (a rokonszenv), mert a választók tapasztalatot, tudást és jövőképet akarnak látni. Mi megadjuk ezt Amerikának” – hangoztatta John McCain.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik