Nagyvilág

Előzetesben a Whiskys társa

A Hargita megyei rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte a Whiskys, Ambrus Attila unokatestvérét, aki Ambrus bűntársa lehetett egyes rablásokban- írja a Népszava.

A hétfői lapszámban megjelent cikk szerint a román hatóságok a múlt héten helyezték 30 napos előzetesbe Ambrus unokatestvérét, akiről Ambrus még 1999-ben azt vallotta, hogy segítette a rablásokban. A román ügyészség már akkor elfogatóparancsot adott ki ellene, de egy évvel később az ügyét elkülönítették Ambrus ügyétől. Nemrég az ügyészség felülvizsgálta ezt és az új normák szerint a budapesti Fővárosi Bírósághoz fordult, amely kiadta az újabb, immár európai elfogató parancsot az unokatestvér ellen.

A whiskys rabló néven ismertté vált, Erdélyből Magyarországra települt Ambrus Attilát a Legfelsőbb Bíróság (LB) 2002 szeptemberében jogerősen 17 év fegyházra ítélte. Az LB összesen 46 rendbeli különböző értékre, részben fegyveresen, részben bűnszövetségben, társtettesként elkövetett rablást, továbbá lőfegyverrel való visszaélést, fogolyszökést és rongálást rótt Ambrus Attila terhére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik