Nagyvilág

Tízezrek tüntettek Berlusconi ellen

Tízezrek tüntettek szombaton Rómában az olasz radikális baloldal felhívására Silvio Berlusconi kormányfő politikája és "a diktatúra veszélye" ellen.

A kommunisták és a zöldek hívták utcára a tüntetőket, hogy tiltakozzanak Berlusconi kormányának konzervatív gazdaság- és társadalompolitikája ellen, és hogy szociális igazságosságot, a lakosság szegényebb rétegeinek érdekeit is szolgáló politikát követeljenek.

A parlamenti ellenzék legerősebb formációja, a Walter Veltroni vezette Demokrata Párt (PD) nem vett részt a megmozduláson.

Ugyanazon a napon aláírást gyűjtött a római utcákon egy népszavazás érdekében a maffiaügyek ügyészeként ismertté vált Antonio di Pietro és kis pártja, az Értékek Olaszországa. Annak a Berlusconi által kezdeményezett törvénynek az ügyében akarnak referendumot, amely mentességet biztosít az állam négy legmagasabb rangú tisztségviselőjének minden büntetőjogi felelősségre vonás alól. A jogszabály mindenekelőtt az olasz kormányfőt, médiamágnást, milliárdost védi attól, hogy egy korrupciós ügyben vádat emeljenek ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik