Nagyvilág

Halálos földrengés a Kaukázusban

Erős földrengés rázta meg szombaton hajnalban Oroszország észak-kaukázusi térségét, a természeti csapás legalább 12 ember halálát okozta Csecsenföldön, több mint 100 embert különböző sérülésekkel kórházban ápolnak - jelentette szombaton este az NTV televízió a helyi egészségügyi minisztérium adataira hivatkozva.

Számos településen károk keletkeztek lakó- és egyéb épületekben, és súlyosan megsérült a vasúthálózat. Ezzel szemben az illetékes vállalatok közlése szerint olajipari berendezésekben nem keletkeztek károk.

Groznijban, Csecsenföld fővárosában különösebb kárt nem okozott a földmozgás. Ennek dacára a belváros kilencemeletes házaiból az emberek az utcára csődültek, s arról számoltak be, hogy a felső emeletek 1-1,5 méternyire kilengtek, és használati tárgyak, például televíziókészülékek leestek a helyükről.

A rengés magnitudója az amerikai geológiai mérések intézete szerint 5,9 volt. A földmozgás, amelynek középpontja a csecsen fővárostól mintegy 10 kilométerre északkeletre volt, több mint 30 másodpercig tartott, és azt az egész Észak-Kaukázusban érezni lehetett. Később a térségben még több kisebb rengést regisztráltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik