Külföld

Slota hitlerezte Göncz Kingát

admin
admin

2008. 10. 06. 12:21

Ján Slota most már Hitlerhez hasonlítgatja a magyar külügyminisztert. Ez már Ficónak is kellemetlen.

Egy hétfői szlovák sajtóközlés szerint Ján Slota vasárnapi szónoklatában nemcsak „nyomorultnak” nevezte a magyar külügyminisztert, hanem a kettős keresztet avató ünnepség után újságíróknak nyilatkozva még Konrad Henleinhoz (a náci Németországhoz csatolt Szudétavidék egykori birodalmi biztosához) és – kimondatlanul – Adolf Hitlerhez is hasonlította Göncz Kingát.

elhatárolódik, de

Robert Fico szlovák kormányfő elhatárolódott koalíciós partnere, Ján Slota vasárnapi kijelentéseitől.
“Mindennemű személyre szóló támadástól elhatárolódom, nem tudok azokkal egyetérteni, de a dolgok lényege, hogy a külügyminiszter asszony ultimátumot adott” Szlovákiának – mondta Fico arra utalva, hogy Göncz Kinga a múlt héten magához kérette Szlovákia budapesti nagykövetét, és közölte vele, hogy a magyar fél elvárja: Pozsony adjon választ, vajon a magyar-szlovák viszonyban jelentkező tendenciák Pozsony hivatalos politikáját alkotják-e?

„Amit ezek (magyarok) művelnek, az már az arrogancia csúcsa. Henleinhoz és ahhoz a müncheni pincebeli kis bajszos emberkéhez hasonlíthatom. Annak ugyanolyan volt a retorikája, mint ennek az asszonyságnak. Talán már neki is serken az a kis bajuszkája” – idézte a pozsonyi Pravda hétfőn Ján Slotát, aki szeptember 14-én már tett hasonló tartalmú kijelentést a magyarországi helyzetet minősítve.

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke az ország keleti végén fekvő Pavlovcén (Kapipálvágása) vasárnap ismét a szlovák államiságot jelképező monumentális kettős keresztet avatott.

Slota a kereszt alatt elhangzott szónoklatában ismét „kócos asszonynak” nevezte Göncz Kingát, majd nyomatékosan megerősítve korábbi mondását, kijelentette: „valóban kócos, egy nyomorult”, aki fenyegetőzni mer és kérdéseket tesz fel annak a szlovák kormányfőnek (Robert Ficónak), akinek még „a cipője sarkáig sem ér fel”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.