Nagyvilág

Turistákat raboltak el Egyiptomban

Egy 15 fős csoportot raboltak el hétfőn a dél-egyiptomi Asszuánban; a csoportban 11 turista volt. Egyiptom cáfolja, hogy terrorista akcióról lenne szó.

Öt olasz, öt német és egy román állampolgár is volt az Asszuánnál elrabolt személyek között, a többi négy (két idegenvezető, egy sofőr és egy határőr) egyiptomi állampolgár volt. Az emberrablás körülményei és a maszkos elkövetők egyelőre nem ismertek – írta a BBC internetes oldala.

Az olasz és a német külügyminisztérium közlése szerint válságstábot állítanak fel az ügy koordinálására. Egyiptomi illetékesek szerint elképzelhető, hogy a foglyokat Szudánba vitték. Egyiptom cáfolja, hogy terrorista merényletről lenne szó. “Banditák vagy törzsi tagok követték el az emberrablást, nem pedig terroristák” – jelentette ki az egyiptomi turisztikai miniszter.

Az egyiptomi turisztikai helyszíneken, így a szudáni határhoz közel eső asszuáni Abu Szimbel templomnál is, állandóan komoly biztonsági erők vigyáznak a külföldiekre. Az egyiptomi illetékesek szerint a turistacsoportot valószínűleg menet közben rabolták el, nem pedig a régészeti emléknél.

Korábbi hírek még arról számoltak be, hogy izraeli turisták is vannak az elrabolt személyek között, azonban az izraeli külügyminisztérium cáfolta ezt a feltételezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik