Nagyvilág

Szitává lőtt hat afrikait az olasz maffia

A Camorrát, a nápolyi maffiát gyanúsítják azzal a vérengzéssel, amelyben a dél-olaszországi Caserta megyében 130 golyót lőttek hat emberbe.

A nyomozók szerint a mészárlás a Camorra leghatalmasabb klánja, a Casalesi-klán és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó afrikaiak közötti leszámolás lehetett. Két ghánai, két libériai, egy togói és egy egyelőre ismeretlen állampolgárságú férfit lőttek agyon csütörtök éjjel a Nápolytól északra fekvő Castelvolturnóban.

A gyilkosok, akik legalább hatan voltak, legalább 130 golyót lőttek ki géppisztolyokból és kisebb tűzfegyverekből az áldozatokra, akik között öt a helyszínen, a hatodik a kórházba szállítás után meghalt. A lövöldözés során egy hetedik – ghánai állampolgárságú – férfi megsebesült, őt kórházban ápolják.

Pénteken mintegy kétszáz afrikai bevándorló tiltakozott a történtek miatt a Castelvolturnót átvezető úton; gépkocsikat borogattak fel és kirakatokat törtek be. „Igazságot akarunk, nem igaz, hogy a barátaink kábítószert árultak” – mondta egyikük.

Giacomo di Gennaro kriminalisztikai szakértő szerint a vérengzés a Nápoly és Caserta közötti kábítószer-kereskedést és prostitúciót ellenőrző Casalese-klán kézjegyét viselte magán. A támadással a magukat függetleníteni kívánó afrikaiakra csaphattak le. Júniusban a Casalese-klán 16 tagját ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre öt ember meggyilkolása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik