Nagyvilág

Pénzért vett interjút a szlovén kormányfő

Pénzt adott a hadiipari vesztegetési ügybe keveredett Janez Jansa szlovén kormányfő egy regionális televíziónak azért, hogy exkluzív interjút adhasson a csatornának - írta a Dnevnik című szlovén napilap.

Jansát szeptember elején azzal vádolta meg egy finn televízió, hogy szerepelt a Patria finn hadiipari cég kifizetési listáján. A cég állítólag így akart elnyerni egy 135 páncélozott szállító harcjármű beszerzésére kiírt, 278 millió euró értékű szlovén pályázatot.

A szlovén miniszterelnök a pénzért vásárolt negyedórás műsoridő alatt ártatlanságát hangsúlyozta, illetve az őt megvádoló finn tévét támadta az északnyugat-szlovéniai Murska Sobota-i székhelyű, országos szinten kevéssé ismert TV Idea – Kanal 10 nevű magáncsatornán – írta a Dnevnik.

A műsor legvégén, apró betűkkel jelent meg a képernyőn az az információ, hogy az interjú valójában a kormányzó Szlovén Demokrata Párt (SDS) fizetett médiamegjelenése volt.
A Dnevnik értesülése szerint a TV Idea – Kanal 10 politikai megbízóknak 8400 euróért kínál olyan “csomagot”, amely reklámokat, portrékat és egy interjút tartalmaz, az ügyfél kívánságait figyelembe vevő tartalommal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik