Nagyvilág

Berlusconi még soha nem volt ilyen népszerű

Silvio Berlusconi olasz kormányfő népszerűségi mutatója rekordértéket ért el szeptemberben - írta a La Repubblica című olasz lap, egy felmérést ismertetve.

A négy hónapja hivatalban lévő kormányfő, médiamágnás népszerűsége az elmúlt hónapban két százalékponttal nőtt, és elérte a 60 százalékot az Ipr Marketing közvélemény-kutató intézet felmérése szerint. Ez magasabb érték, mint amilyet Berlusconi valaha is elért kormányfőként mostani hivatali ideje és korábbi kormányfői időszakai alatt.

A jobbközép kormány legnépszerűbb tagja a közvélemény-kutatás szerint Roberto Maroni belügyminiszter. A megkérdezettek 62 százaléka fejezte ki bizalmát az Északi Liga nevű kormánypárt második számú vezetője iránt. Maroni nevéhez fűződik az a bel- és külföldön erősen vitatott biztonsági intézkedéscsomag, amely a miniszter szavai szerint a bűnözés és az illegális bevándorlás visszaszorítását célozza.

A második helyen 60 százalékkal Franco Frattini külügyminiszter áll, őt Giulio Tremonti gazdasági miniszter követi 58 százalékkal.
Az ellenzék népszerűsége csökkenőben van. A legnagyobb ellenzéki párt, a Walter Veltroni vezette Demokrata Párt népszerűsége az előző havi 34 százalékról 30 százalékra esett vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik