Nagyvilág

A szeretet hatalmáról beszélt a pápa

A szeretet erősebb, mint a bűn, a halál, a gonosz hatalma, ezért a híveknek ki kell tartaniuk a reményben a gonoszsággal, kegyetlenséggel, szenvedéssel és igazságtalansággal teli világban - jelentette ki XVI. Benedek pápa a lourdes-i Mária-kegyhelyen mondott vasárnapi miséjében. A kegyhely fenntartóinak becslése szerint több mint 150 ezer zarándok vett részt.

A misét a massabielle-i sziklabarlang előtti réten tartották, amely a sok esőtől meglehetősen felázott. A hívek közül többen hatalmas, a Krisztus által vitthez hasonló méretű keresztet tartottak a vállukon. A pápát mintegy 130 püspök és további ezer pap vette körül a misén.

Az egyházfő arra kérte a híveket, vessék el azt a gondolatot, hogy az imádsággal töltött idő kárba vész. Ezenkívül kérte a fiatalokat, hogy ne féljenek meghallani az Isten hívó szavát a papi vagy szerzetesi, szerzetesnői hivatásra.

XVI. BENEDEK pápa köszönti a hívőket Lourdes-ban, a délnyugat-franciaországi Mária-kegyhelyen (fotó: MTI/EPA)

A pápa köszönti a hívőket Lourdes-ban, a délnyugat-franciaországi Mária-kegyhelyen (fotó: MTI/EPA)

XVI. Benedek szombat este Párizsból érkezett a kegyhelyre, hogy megemlékezzen a lourdes-i Mária-jelenések 150. évfordulójáról. A legenda szerint Szűz Mária 1858-ban 18-szor megjelent a barlangban a 14 éves Bernadette Soubirous-nak.
A pápa vasárnap délután találkozik a francia püspökökkel, hétfőn pedig betegeket fog megáldani, majd visszautazik a Vatikánba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik