Nagyvilág

Legalább 24 halottja van a vonatbalesetnek

Legalább 24 ember meghalt, 135 pedig megsérült, miután egymásba rohant egy személy- és egy tehervonat az Egyesült Államok nyugati partvidékén fekvő Los Angeles közelében. Az Egyesült Államokban ez volt a legsúlyosabb vonatszerencsétlenség az utóbbi tizenöt év alatt.

A vizsgálatok előzetes eredménye szerint a balesetet emberi mulasztás idézte elő, a személyvonat vezetője egyelőre ismeretlen okok miatt nem állt meg a szemafor piros jelzésénél – közölte Denise Tyrrell, az elővárosi vasúti közlekedést biztosító Metrolink társaság szóvivője.

A baleset helyi idő szerint pénteken délután fél ötkor, az esti csúcsforgalom kezdetén történt. Az ütközés következtében mindkét szerelvény több kocsija kisiklott és felborult. Az ingázókat szállító elővárosi vonat roncsai alatt tűz keletkezett, de a tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat. A személyvonaton 222 utas és 3 vasutas tartózkodott, s mindkét vonat megközelítőleg 70 kilométer/órás sebességgel haladt a katasztrófa pillanatában.

Tűzoltók és mentőalakulatok tagjai sérülteket menteket (fotó: MTI/EPA)

Tűzoltók és mentőalakulatok tagjai sérülteket menteket (fotó: MTI/EPA)

Ron Myers, a Los Angeles-i tűzoltók szóvivője szombat este közölte, hogy huszonnégy ember bizonyosan meghalt, de a roncsok között még további holttestek után kutatnak. A 135 sérült közül 87-et ápolnak kórházban, 45 állapota életveszélyes.

Az Egyesült Államokban ez volt a legsúlyosabb vonatszerencsétlenség az utóbbi tizenöt év alatt, Los Angeles térségében pedig soha ilyen tragikus vasúti baleset nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik