Nagyvilág

Szerelmi háromszög áldozata lett egy izraeli kislány

Emberi maradványokat találtak egy bőröndben, melyet a Tel Aviv-i Yarkon folyóból halászott ki az izraeli rendőrség. Bár a vizsgálatok eredményei még nem ismertek, a rendőrség szóvivője, Mickey Rosenfeld szerint valószínűnek tartják, hogy a július végén eltűnt négyéves kislány, Rose Pizem holttestét találták meg.

A gyilkossággal a halott gyermek nagyapját gyanúsítják. Eredetileg azt mondta a rendőrségnek, hogy véletlenül ölte meg unokáját, mikor elvesztette a fejét és erősen megütötte – írja a CNN. Két héttel ezelőtti vallomásában azonban már beismerte, hogy egy bőröndben a Yarkon vizébe dobta. „Leparkoltam a folyóhoz közel. Mikor a parthoz értem, bedobtam a táskát a vízbe. Itt lett vége, én végeztem vele. Láttam, ahogy a víz beáramlik a bőrönd nyílásain keresztül, és az lassan elsüllyed” – áll Roni Ron vallomásában, melyet később visszavont. Azt állította erőszak hatására vallott.

A családi dráma része Marie-Charlotte Renault-Pizam, a kislány édesanyja, aki miután férjétől különváltak, annak édesapjával élt és két gyermeket szült neki. Az édesanya és a nagyapa is előzetes letartóztatásban vannak. Az anya tagadja, hogy tudott volna Rose sorsáról. Azt mondja, úgy tudta, Ron Franciaországba küldte a gyereket tanulni egy ottani intézménybe. A rendőrség azonban állítja, hogy olyan felvétellel rendelkezik egy telefonbeszélgetésről, mely bizonyítja, hogy az anya tudott lánya hollétéről.

A gyermek eltűnését Rose dédanyja, Vivienne Yaakov jelentette a rendőrségnél még július végén, mondván nem látta dédunokáját több mint két hónapja. A gyilkossággal gyanúsított 45 éves nagyapát augusztus közepén vették őrizetbe. A nyomozás ekkor derített fényt a különös szerelmi háromszögre.

Az angol média az izraeli Madleine-ügynek nevezi az esetet, párhuzamba állítva a hároméves angol kislány 2007. május 3-i eltűnésével. Az izraeli belbiztonsági miniszter megígérte, hogy mindenképp rendes temetést szerveznek a kis Rose-nak. Sajnálatát fejezte ki továbbá, hogy az izraeli társadalom nem volt ott, amikor a kislány segítségre szorult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik