Nagyvilág

Nyugat-barátsággal vádolták meg Iránt

Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetője azzal vádolta meg Iránt legújabb videofelvételében, hogy együttműködik az amerikai erőkkel Irakban és Afganisztánban és részt vesz a nyugatiak iszlámellenes keresztes hadjáratában

“Irán vezetője (Hamenei ajatolláh, a perzsa állam legfőbb vallási és politikai vezetője) összejátszik az amerikaiakkal Irak és Afganisztán megszállásában, és elismeri a két országban felállított bábkormányokat” – mondta Zavahri a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadások közelgő évfordulója alkalmából közzétett felvételen.

A terroristavezér a síitákat amiatt is bírálta, hogy nem indítanak szent háborút Irakban és nem veszik fel a harcot a “keresztes háborút folytató” megszálló erőkkel szemben.

A szunnita al-Kaida gyakran támadja a síita többségű perzsa államot, amely jó kapcsolatokat ápol a tálibellenes afgán vezetőkkel és a síita vezetésű iraki kormánnyal.
Az al-Dzsazíra közlése szerint az al-Kaida egy 90 perces összeállítást juttatott el a csatornának, a felvételen régebbi képek mellett új anyagok is láthatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik