Nagyvilág

Hanna 61 embert ölt meg Haitin

Legkevesebb 61 halálos áldozatot követelt a Hanna hurrikán Haitin, miközben az Atlanti-óceán felett kialakult újabb, Ike névre keresztelt szélörvény rendkívüli erőre tett szert.

A Hanna hétfő óta időzött Haitin, alaposan megkeserítve a szigetlakók életét. Az ország kiterjedt területeit két-három napja víz borítja, a fővárostól, Port-au-Prince-től 150 kilométernyire északra fekvő Gonaives város egyes körzeteiben továbbra is több méter magasan áll a víz az utcákon. Mintegy 25 ezren kényszerültek átmeneti szállásokon menedéket keresni. Nem kizárt, hogy a Hanna nagyobb károkat okoz, mint négy évvel ezelőtt a Jeanne hurrikán, amely több mint háromezer ember életét oltotta ki a szigetországban.

Az Atlanti-óceán felett újabb, Ike névre keresztelt szélvihar alakult ki, és elérte az ötfokozatú Saffir-Simpson skálán a 4-es erősséget – jelentette be az Egyesült Államok hurrikánfigyelő központja. Az Ike néhány óra alatt erősödött trópusi viharból a második legerősebb fokozatú hurrikánná. A hatalmas szélörvény egyelőre nem fenyeget senkit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik