Külföld

Átkutatták Mladic segítőjének házát

admin
admin

2008. 09. 04. 11:52

Házkutatást tartottak NATO-katonák a Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnokot támogató hálózat egyik állítólagos tagjánál csütörtökön a boszniai Szerb Köztársaságban.

A Boszniában állomásozó NATO-csapatok szarajevói parancsnokságán közölték, hogy átkutatták Petar Jesic nyugalmazott ezredes házát Rogatica városban, hogy információkat szerezzenek a legkeresettebb hágai vádlott, Ratko Mladic hollétéről.

„Tudjuk, hogy Jesic közeli barátja Ratko Mladicnak. Sokáig szoros kapcsolatot ápolt vele, és nekünk szilárd bizonyítékaink vannak arra nézve, hogy tagja a Mladicot támogató hálózatnak” – mondta Derek Chappel NATO-szóvivő.

Semmi jel nem utal ugyan arra, hogy Mladic Boszniában bujkálna, de a NATO úgy tudja, hogy a tábornokot erős hálózat támogatja Boszniából – tette hozzá. A NATO-szóvivő emlékeztetett arra, hogy ötmillió dolláros jutalom jár annak, aki olyan információkhoz juttatja a hatóságokat, amelyek révén sikerül felkutatni a még szökésben lévő két vádlottat, Ratko Mladicot és Goran Hadzic egykori horvátországi szerb vezetőt.

Az 1992 és 1995 közötti boszniai háború idején Jesic a hátországért felelt a boszniai szerb hadsereg vezérkarában. A hágai Nemzetközi Törvényszék a népirtásnak minősített srebrenicai mészárlásért és Szarajevó ostromáért teszi felelőssé Ratko Mladicot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.