Nagyvilág

Sörrel kárpótolták a német diákokat

Az egyik németországi egyetemen különös okkal hívtak vissza több mint száz hallgatót egy vizsga megismétlésére. A takarítónő ugyanis tévedésből elégette a megírt vizsgadolgozatokat. A tanár mindenkit meghívott kárpótlásul sörözni.

A megmosolyogtató eset sokként hatott az érintett 113 hallgatóra – írja a Der Spiegel internetes oldala. A porrá lett dolgozatokat a diákok július végén írták meg két félév anyagából.

A héten e-mailben értesítette a diákokat az egyetem docense a szerencsétlen esetről. A már kiértékelt dolgozatokat – több, mint 11 ezer oldalt – egy szobában, kartondobozokban gyűjtik. Az eltűnt dolgozatok szintén egy dobozban vártak a javításra. A takarító összetévesztette a kidobásra váró papírokkal, így betette a szemét közé, amelyet később elégettek.

Az egyetem docense, akinél a diákok vizsgáztak, a héten személyesen is bocsánatot kért az érintett hallgatóktól, és felajánlotta, hogy mindenkit meghív egy liter sörre. A diákok azonban a felajánlott ingyen sör ellenére is tartanak a novemberre kiírt vizsgától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik