Nagyvilág

Kórházban a dalai láma

Stabil a dalai láma egészségi állapota, nem ad okot aggodalomra - közölte annak az indiai (mumbai) klinikának a szóvivője, ahova csütörtökön beszállították hasi panaszokkal a tibetiek indiai emigrációban élő vallási vezetőjét.

Kimerültségére hivatkozva a 73 éves tibeti közéleti személyiség lemondta szerdán minden programját a következő három hétre.
Az alapos kivizsgálás csak pénteken kezdődik, részletes tájékoztatást ezért csak később tudnak adni a tibeti vezető panaszainak hátteréről.

Úgy volt, hogy a dalai láma 12 órás böjtöt tart augusztus 30-án, hogy „fenntartsa a tibeti ügy iránti nemzetközi figyelmet”, amely ráirányult erre a himalájai területre a pekingi olimpia előtti hónapokban és a játékok napjaiban, de az olimpia végeztével máris lankadni látszik. Kórházba kerülése miatt a vallási vezető törölte terveiből a böjtölést.

A 1989-es Nobel-békedíjas dalai láma augusztus 23-án tért vissza kéthetes franciaországi látogatásáról, és úgy volt, hogy Mexikóba, majd a Dominikai Köztársaságba utazik szinte azonnal, pihenő nélkül, de most ezeket az utakat is lemondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik