Nagyvilág

Obama elszólta magát

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt valószínű elnökjelöltje amerikai kommentárok szerint talán freudi elszólást követett el a hét végén. A republikánus ellenlábas, John McCain azonnal lecsapott az elszólásra.

Obama szombaton közölte döntését arról, hogy Bident választja alelnökjelöltjévé a novemberi választásra. Társával közösen még aznap szónoklatot tartott egy választási nagygyűlésen az Illinois állambeli Springfieldben. “Bemutatom az Egyesült Államok következő elnökét” – mondta Obama, majd azonnal korrigált, “következő alelnökét”.

A Republikánus Párt valószínű elnökjelöltje az Obama-Biden párossal szemben két nap alatt két ellenreklámot is “bedobott” a médiába, Obama tapasztalatlanságára helyezve a hangsúlyt.
A McCain-stáb külön választási üzenetet épített Obama freudinak mondott elszólására. “Úgy tűnt, Barack Obama átadja az első helyet új mentorának, amikor Joe Bident a következő elnökként mutatta be (…) valójában semmi nem változott azóta, hogy Biden első ízben úgy értékelte, Obama nem készült fel a vezetésre. Akkor sem volt felkészülve, most sincs felkészülve” – hangzott McCain kampányüzenetében.

McCain másik üzenetében hangsúlyozta: Bidennél keményebben senki sem bírálta Obamát tapasztalatlansága miatt, kifogásolta gyenge külpolitikai ítélőképességét, és erőteljesen sürgette, hogy az amerikaiak értsék meg: az illinoisi szenátor nem készült fel az elnökségre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik