Nagyvilág

Véres merénylet Algériában

Nyolc rendőr, három katona és egy civil vesztette életét Algéria keleti részén egy iszlamista csoport fegyvereseinek lesből végrehajtott támadásában.

A Szkikdában vasárnap indított támadás, amelynek sok sebesültje is van, az elmúlt hetek legvéresebb akciója volt – közölték az algériai lapok. Az összecsapásban négy iszlamista is meghalt. Az elesett katonák között egy tiszt is volt. A támadás elkövetését kedd reggelig egyetlen csoport sem vállalta magára.

A rendvédelmi erők Szkikda közelében, hegyvidéki terepen járőröztek három gépkocsiból álló konvojukkal. A gépkocsioszlop közelében pokolgép robbant, majd a rendvédelmi erők összecsaptak a támadókkal. Majd újabb pokolgépet hoztak működésbe, amikor a főként rendőrökből álló járőrhöz katonai erősítés érkezett. Az elesett rendőröktől elrabolták a fegyverüket és az egyenruhájukat.

Múlt csütörtökön a térségben egy lesből elkövetett támadásban megölték Abdel-Káder Jamanit, a térség katonai övezetének parancsnokát. A lapok szerint a rendvédelmi erők elől Kabíliába menekült iszlamista fegyveresek megpróbálnak kiszabadulni a harapófogóból és visszavonulni a szomszédos Szkikda térségébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik