Nagyvilág

Legalább 2100 dél-oszétiai áldozat

Dél-Oszétiában legalább 2100-an vesztették életüket a harcokban a szakadár terület belügyminiszterének szombati chinvali nyilatkozata szerint, míg a grúz oldal legújabb veszteségmérlege 182 halott.

Mihail Mindzajev déloszét belügyminiszter szerint a korábban becsült adatoknál – csaknem másfél ezer – jóval több a grúz agresszió dél-oszétiai áldozatainak száma. “Jelen pillanatban még nem teljesen világosak a számok. De az már teljesen világos, hogy az áldozatok száma meghaladta a 2100-at” – mondta a déloszét belügyminiszter újságíróknak.

“Mind a mai napig találunk emberi maradványokat a felperzselt településeken” – monda a déloszét belügyminiszter az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.

Tbilisziben szombaton az egészségügyi tárca vezetője közölt újabb adatokat a grúz oldal áldozatairól, amelyek szerint 182-en vesztették életüket a harcokban: 115 katona és 67 civil. A sebesültek száma 479, köztük 157 polgári személy – jelentette be Alekszandr Kvitasvili. A korábbi adatok grúz oldalon 175 halottról tettek említést.

A grúz erők augusztus 8-án indítottak támadást a déloszét szakadárok fővárosa, Chinvali ellen, válaszul orosz csapatokat vetettek be Dél-Oszétiában és grúz területeken is: a harci cselekmények lényegében augusztus 12-én befejeződtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik