Nagyvilág

A vádeljárás helyett inkább lemond Musarraf

Pervez Musarraf pakisztáni elnök inkább lemond, mintsem alávesse magát az alkotmányos vádeljárásnak - írta a Financial Times kormányilletékesekre és az elnök egyik munkatársára hivatkozva.

Pakisztánban általánossá váltak a találgatások, amelyek szerint Musarraf inkább lemond, mintsem rossz kormányzás miatt vállalja az alkotmányos vádeljárást, bár szóvivője korábban ezt több alkalommal tagadta.

A pakisztáni kormánykoalíció pártjai múlt csütörtökön állapodtak meg arról, hogy alkotmányos vád alá helyezik Pervez Musarrafot, vagyis kezdeményezik a leváltását.

Dana Perino fehér házi szóvivő kacsának nevezte a lapértesülést, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államok szerint a pakisztáni vezetés kérdése az ország belügye.

A Musarraf jövőjét övező elhúzódó krízis egyre inkáb aggasztja az Egyesült Államokat és szövetségeseit, a nukleáris fegyverrel rendelkező muzulmán ország stabilitása ugyanis kiemelt fontosságú a muzulmán szélsőségesek felfegyerzésének megakadályozásában – írja elemző cikkében a The New York Times.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik