Nagyvilág

Megöltek egy demokrata alelnököt

Meggyilkolták az amerikai Demokrata Párt arkansas-i elnökét az egyesült államokbeli Little Rockban: egy férfi több lövéssel megsebesítette Bill Gwatney-t, aki belehalt sérüléseibe.

Egy szemtanú, a párt székházával szemközi virágbolt eladója, elmondta, hogy Gwatney titkárnője beszaladt az üzletbe és hatósági segítséget kért. A nő elmesélte, hogy egy férfi tért be a pártirodába és többször Gwatney-ra lőtt. A támadó előzőleg beszélni akart későbbi áldozatával, de a titkárnő nem engedte be hozzá.

Ezt követően a közel 40 éves, fehér bőrű férfi behatolt az irodába, több lövést adott le a politikusra, majd egy kék teherautón elhajtott. A rendőrség a férfit 48 kilométeren át üldözte. A hajsza közben a gyanúsított életveszélyesen megsebesült, és elfogása után meghalt – közölte Terry Hastings rendőrtiszt.

A Demokrata Párt arkansas-i elnökének halálhírét Bill Clinton volt elnök, volt arkansas-i kormányzó és felesége, Hillary tudatta közleményben. A rendőrség egy gyanúsítottat őrizetbe vett, aki megsebesült, és később meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik