Nagyvilág

Kivonulnak Goriból az orosz csapatok

Megkezdték a kivonulást Gori grúz városból az orosz csapatok - közölte csütörtökön a kaukázusi ország belügyminisztériuma. Az orosz haderő távoztával a grúz erők átveszik az ellenőrzést a város felett.

“Az oroszok megkezdték csapataik kivonását, a grúz rendőrség és a különleges erők most vonják ellenőrzésük alá” Gorit – pontosította a bejelentést Sota Utiasvili, a minisztérium szóvivője. Az orosz katonák elhagyták a Fekete-tenger partján fekvő Poti kikötővárost is, amelynek olajterminálja kulcsfontosságú a grúz gazdaság számára.

Az orosz csapatok szerdán, néhány órával azután hatoltak be Goriba, hogy mindkét fél aláírta a tűzszüneti megállapodást, amelyben vállalták, hogy visszavonják erőiket a harcok kezdete előtt elfoglalt állásaikba. Megfigyelők emiatt attól tartottak, hogy Moszkva nem fogja tiszteletben tartani az egyezményt.

A stratégiai jelentőségű grúz város mintegy 25 kilométerre délre fekszik Dél-Oszétiától, Grúzia szakadár tartományától, ahol öt napon át súlyos harcot vívott egymással az orosz és a grúz hadsereg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik