Nagyvilág

Grúzia megerősítette tűzszüneti ajánlatát

Grúzia kész azonnal tárgyalásokat kezdeni a tűzszünetről és az ellenségeskedések befejezéséről - ezt tartalmazza az a grúz jegyzék, amelyet vasárnap adtak át Tbilisziben az orosz nagykövetnek.

A jegyzék szerint Grúzia kivonta valamennyi katonáját a
konfliktus övezetéből.


A Mihail Szaakasvili grúz elnök által aláírt jegyzék szerint a grúz katonák
tűzszüneti parancsot kaptak.

A Mihail Szaakasvili grúz elnök által aláírt jegyzék szerint a grúz katonák vasárnap reggel öt órai hatállyal (közép-európai idő szerint hajnali 3 óra) tűzszüneti parancsot kaptak – közölte a tbiliszi külügyminisztérium.

A moszkvai külügyminisztérium az orosz médiumok szerint közölte, hogy megkapta a grúz jegyzéket, de információik annak ellentmondóak, mert a harcok folytatódnak a térségben. “Arra utaló jelzéseket kapunk, hogy a harcok folytatódnak, és a grúz erők nem vonultak ki teljesen a konfliktusövezetből” – idézték a külügyi tárcát.

Oroszország a tűzszünetről szóló tárgyalások megkezdésének a feltételéül szabta, hogy Grúzia teljesen kivonja katonáit Dél-Oszétiából, és írásos ígéretet tesz arra, hogy nem alkalmaz erőt Dél-Oszétia ellen.

A francia hírügynökség helyszíni tudósítójának jelentése szerint vasárnap egy repülőgép bombákat dobott le a Tbiliszi határában található katonai repülőtér mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik