Nagyvilág

Diplomatákat küld a világ Grúziába

Hamarosan Grúziába utazik az Egyesült Államok, az Európai Unió, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a NATO közös küldöttsége, hogy elérje a harci cselekmények leállítását Dél-Oszétiában - jelentette be szombaton Des Browne brit védelmi miniszter.

“Ma este Grúziába utazik az Egyesült Államok, az Európai Unió, az EBESZ és a NATO képviselőiből álló küldöttség, hogy igyekezzen hozzájárulni a tűzszünethez” – idézte a brit tömegtájékoztatás Des Browne-t.

Értesülések szerint az Egyesült Államok Matthew Bryza helyettes külügyi államtitkárt bízta meg a küldöttségben való részvétellel.

Az orosz katonai intervenció azt jelenti, hogy Moszkva már nem játszhatja el a tisztességes közvetítő szerepét a dél-oszétiai konfliktusban érintett felek között – közölte az EBESZ illetékese.

“Oroszország jelenleg aktív szereplője a konfliktusnak, nem pedig közvetítő, ezt pedig tekintetbe kell venni a tűzszünetről és a békéről folytatandó tárgyalások megkezdésekor” – szögezte le Alexander Stubb finn külügyminiszter, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet soros elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik