Nagyvilág

4,4 tonna a világ legnagyobb ecstasyfogása

A világ legnagyobb ecstasyfogásáról számolt be pénteken az ausztrál rendőrség: összesen 4,4 tonnát (15 millió darabot) foglaltak le ebből a kábítószerből.

A drogot paradicsomos konzervekbe rejtve próbálták becsempészni Ausztráliába. Az ügy egyébként egy évvel ezelőttre nyúlik vissza: az ecstasy tablettákat tartalmazó szállítmány tavaly júniusban érkezett Melbourne ausztrál városba Itáliából, egy konténerben.

A konténert azonban átvilágították, s így kiderült a tartalma: ezt követően pedig az ausztrál rendőrség egy éves munkával felgöngyölítette a csempészhálózatot is. Pénteken négy ausztrál szövetségi államban, valamint Belgiumban, Hollandiában és Olaszországban hajtottak végre razziákat: összesen 16 embert vettek őrizetbe.

Az ausztrál rendőrség vezetője szerint az egyéves nyomozás a testület történetének legnagyobb ilyen akciója volt: összesen 400 ember vett részt benne, s 185 ezer telefonbeszélgetést figyeltek meg. Úgy gondolják, hogy a most felgöngyölített bűnszövetkezet a felelős a Dél-Ausztráliába irányuló kábítószerimport 60 százalékáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik