Nagyvilág

Hatos erősségű földrengés Kínában

A Richter-skála szerinti hatos erősségű földrengés rázta meg Kína déli részén fekvő Szecsuán tartományát. Károkról és sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. Az olimpiai láng épphogy elkerülte a földrengés epicentrumát.

Újabb kínai földmozgásról tájékoztatott az Amerikai Geológiai Szolgálat Földrengési Információs Központja.

A rengés központja Szecsuán és Gansu tartomány határán Guangyuan várostól 50 kilométerre történt helyi idő szerint este hat órakor. Az olimpiai láng éppen pár órával a földmozgás előtt ért a szecsuáni tartomány székhelyére, Chengduba.

A régióban alig három hónapja történt 7.9-es erősségű pusztító erejű földrengés, melynek során 70 ezer ember vesztette életét, 18 ezer eltűnt és 5 millió maradt fedél nélkül. A májusi természeti katasztrófa központja alig háromszáz kilométerre fekszik a keddi rengés epicentrumától. Érezhető volt a földmozgás a tartomány székhelyén, Csengtuban (Chengdu) is, sőt a szomszédos Senhszi (Shaanxi) tartomány székhelyén, Hszianban (Xian) is.

Több mint 12 600 utórengés volt a térségben a májusi nagy földrengés óta. Legalább hét ezek közül meghaladta a Richter-skála szerinti hatos erősséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik