Nagyvilág

Bedugulnak a horvát sztrádák

A letenyei határátkelőn a szombat hajnali órákban a hosszabb-rövidebb kocsisor ellenére folyamatos volt a haladás kifelé, a horvát autópályákon azonban már péntek délután óta rendkívül nagy a forgalom, az alagutaknál és a fizetőkapuknál állandósultak a dugók.

Az eddig tapasztalatoknak megfelelően szombaton hajnalban is a kiutazók többsége cseh és szlovák állampolgár volt, de nagyobb számban indultak útnak lengyelek és magyarok, s nőtt a román turisták száma is.

A kiutazóknak a horvát autópályákon azonban már jóval nagyobb torlódásokkal kellett számolniuk. A horvát autóklub (HAK) beszámolói szerint már pénteken délutántól folyamatosan erős volt a tengerpart irányába és az onnan visszafelé tartók forgalma.

A délre vezető A1-es autópályán, a Mala Kapela alagútnál 5 órakor 8 kilométeres, 6 óra után viszont már 11 kilométeres volt a feltorlódott autósor az Adria irányába, míg a hazatérő turisták a Zágráb előtti fizetőkapunál, Luckonál kényszerültek kivárni az 1-2 kilométeres sort.

Horvátországban ezen a hétvégén várják az idei nyári szezon legnagyobb autóforgalmát, elsősorban az Olaszországban megkezdődött szabadságolások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik