Nagyvilág

Obama: a gazdaság gyenge lábakon áll

A fogyasztók és a vállalkozások kilátásai, valamint a lakóingatlan-piaci válság voltak a fő témák az illinois-i szenátor és az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed elnökének találkozóján.

Henry Poulson amerikai pénzügyminiszterrel és Ben Bernanke Fed-elnökkel tárgyalt kedden Barack Obama, a Demokrata Párt várható elnökjelöltje. “Obama szenátor értésre adta a találkozón, hogy tiszteletben tartja a Fed függetlenségét, és elismeri, hogy különleges szerepe van ennek az intézménynek egy olyan időszakban, amikor a gazdaság gyenge lábakon áll” – mondta el Obama kampányának szóvivője.

A jelzálogadósi válság következtében gyarapodó lakóingatlan-visszabirtoklások problémája volt terítéken a demokrata párti politikus és Poulson pénzügyminiszter között telefonon folytatott megbeszélésen is. Obama arról is érdeklődött, a kormányzatnak megvannak-e a megfelelő eszközei a bankszektort sújtó nehézségek kezelésére.

“Barack Obama zavaros gazdasági elképzelései egyértelműen azt mutatják, nincs tapasztalata gazdasági ügyekben. Remélhetőleg ezek a mostani találkozók segítettek neki megérteni, hogy az adók emelése lassuló gazdaság esetén biztos módja munkahelyek megszüntetésének” – mondta Obama várható ellenfelének, a Republikánus Párt valószínű elnökjelöltjének, John McCainnek a szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik