Nagyvilág

Ausztriába ment kutat venni a Mol

A Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. újabb 12 kutat vásárol Ausztriában: a benzintöltő állomásokat a magyar cég az osztrák Doppler vállalattól veszi.

Ferencz I. Szabolcs, a Mol kommunikációs igazgatója megerősítette Wiener Zeitungban megjelent hírt, s hozzáfűzte, hogy a Molnak az ausztriai ásványolaj-nagykereskedelemben már eddig is meghatározó szerepe volt. Ez a lépés része a Mol stratégiájának, miszerint az ausztriai kiskereskedelemben is számottevő piaci részesedést kíván elérni.

A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.A 12 kút közül 3 Bécsben található, 5 Bécs környékén, 2 Grazban, 2 pedig Graz környékén. A Doppler több mint 200 kutat üzemeltet BP és Turmoel márkanevek alatt.

A Mol korábban már bejelentette, hogy az év végéig 70 töltőállomásból álló hálózatot épít ki Ausztriában, majd egy-két év múlva 100-ra növeli a kutak számát. Az idén a Mol a ConocoPhilips-től már vett egy kutat Leobenben.

A magyar cég lényegében 2004-ben vetette meg a lábát Ausztriában, ekkor vette meg a Roth Heizöle GmbH 74,99 százalékát, s így e cég regionális töltőállomás-hálózatát. A vételkor a Roth-nak 20 töltőállomás mellett 52 automata dízel kútoszlopa volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik