Nagyvilág

Bizonyíték lesz a menekültostromos YouTube-videó

Felkerült a YouTube fájlmegosztó internetes portálra a norvégiai Nordbybraaten menekültközpont elleni múlt heti ostrom filmje (privát filmként, csak a tulajdonos hozzájárulásával nézhető), amelyet a résztvevők ellen bizonyítékként használhatnak fel.

A kurdok és csecsenek közötti konfliktus kiváltotta összetűzés során huszonhárman sebesültek meg, köztük 11 gyermek. Több tucat, vasbotokkal és késekkel felfegyverzett személy támadta meg a befogadó központot. A sebesültek közül senki sincsen életveszélyben.

A “csecsenek kurdok ellen” (Chechen vs. Kurds) című, 1 perc 37 másodperces, rossz minőségű filmen egy arcon ütött ember látható, miközben kiáltozásokat, üvegcsörömpölést és vasrudak okozta zajokat lehet hallani. “Egyes kurdok azt hiszik, hogy megtámadhatnak csecsen nőket. Ezt a videót a kurdoknak ajánljuk” – olvasható a film végén.

Egy nyomozó fontos dokumentumnak nevezte a filmet, és úgy vélte, hogy segítségével még a héten újabb gyanúsítottakat vehetnek őrizetbe. Összesen nyolc csecsen származású férfit állítottak elő, közülük hatot szabadon engedtek, kettő esetleges előzetes letartóztatásáról azonban éppen kedden dönt a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik