Nagyvilág

Kilyukadt egy ausztrál utasszállító gép törzse

Repülés közben 2-3 méteres lyuk keletkezett egy ausztrál utasszállító repülőgép törzsén pénteken, a Boeing 747-es Jumbo Jet Manilában kényszerleszállást hajtott végre.

A Quantas légitársaság Londonból indult gépe hongkongi megállója után épp az ausztráliai Melbourne-be tartott, amikor a rendkívüli esemény bekövetkezett.

A Boeingről készült fotókon jól látható, hogy a törzs jobb oldalán a szárny mögötti részen hatalmas rés tátong. A 346 utasból és a 19 főnyi személyzet közül senki nem sérült meg a kényszerleszállás során. A gép megsérülésének okát egyelőre nem tudják.

Beszámolók szerint egy órával a hongkongi felszállás után hatalmas robaj volt hallható, és a gép nagyon gyorsan ereszkedni kezdett. Az utasszállító a 12 ezer méteres magasságból hirtelen 7500 méterre süllyedt, majd folytatta a merülést, de már lassabban.

Egy utas elmondta, hogy látta amint különböző tárgyak repültek ki a törzsből, közben a mennyezetből kioldódtak az oxigénmaszkok. A pilóta közölte, hogy megváltozik az útirány és Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában szállnak le. Senki sem esett pánikba – állította az utas. Az ausztrál légitársaság megerősítette, hogy az utastérben hirtelen csökkent a légnyomás, és megsérült a gép törzse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik