Nagyvilág

Mégis Oroszországban maradhat a TNK-BP brit vezére

Jövő júliusig szóló, munkájának folytatását is lehetővé tevő tartózkodási engedélyt kapott Oroszországban Robert Dudley, a TNK-BP orosz-brit olajipari vegyes vállalat brit vezérigazgatója, közölte kedden az orosz Szövetségi Bevándorlási Szolgálat.

A döntés váratlan fordulat a moszkvai hatóságok magatartásában, amelyek a jelek szerint – híven Dmitrij Medvegyev elnöknek a tojakói G8-csúcson tett ígéretéhez – mostantól nem kívánnak politikai eszközökkel beleavatkozni a harcba, amelyet a részvények felét birtokló orosz társtulajdonosok folytatnak a TNK-BP irányításának megszerzéséért.

„Nem akadályozhatjuk meg Robert Dudley oroszországi munkavégzését, mivel kiadták neki az ehhez szükséges, 2009 júliusáig szóló engedélyt. (…) folytathatja tevékenységét addig is, amíg megkapja a munkavállalási engedélyét, ha majd beadta az ehhez szükséges dokumentumokat – mondta el a RIA Novosztyi hírügynökségnek a bevándorlási hivatal szóvivője. Az már a munkáltató kompetenciája, hogy miként dönt Dudley munkavállalási engedélyének hiányában” – fűzte hozzá a szóvivő. Arról nem szólt, mitől változott meg hirtelen a hivatal álláspontja.

A hivatal még néhány órával korábban is úgy nyilatkozott, hogy mivel Dudley munkaszerződése tavaly december végén lejárt, nem kaphat munkavállalást lehetővé tevő vízumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik