Külföld

A pápa ellen tüntetnek Sydneyben

admin
admin

2008. 07. 19. 10:34

Több mint 500 pápa-ellenes aktivista próbálta megzavarni szombaton Sydneyben a katolikus ifjúsági világtalálkozóra érkező zarándokokat.

A “NoToPope (Nemet a pápának) koalíciónak” nevezett mozgalom tagjai, akik közül többen papnak, apácának és ördögnek öltöztek, egy park szélén sorakoztak fel, ama út mentén, amelyen a találkozó résztvevői felvonultak, egyházellenes jelszavakat skandáltak megafonokon keresztül és piros csomagolású óvszereket dobáltak a hívőknek.

Versenyt is rendeztek “a katolikusokat legjobban bosszantó” pólófeliratoknak. Az ifjúkatolikusok azonban a provokációkra elsősorban énekekkel válaszoltak.

Az aktivisták fellépését megkönnyítette, hogy a hét elején egy szövetségi bíróság megsemmisítette a pápalátogatás és a fesztivál idejére hozott hatósági rendeletet, mely szerint súlyos, több mint 5000 amerikai dollárnak megfelelő pénzbüntetéssel sújthatók azok, akik “zaklatják” a zarándokokat.

“Szeretnénk világossá tenni, hogy nem vagyunk vallásellenesek, szívesen látjuk a katolikus ifjúságot országunkban. Nekünk XVI. Benedek pápával és az egyházi hierarchiával van bajunk” – közölte Rachel Evans, a koalíció vezetője.

A szervezet elsősorban a pápának a homoszexualitás, a fogamzásgátlás, valamint az abortusz elleni politikáját támadja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.