Nagyvilág

Újabb tizenévest szúrtak le Londonban

Újabb tizenévest szúrtak le Londonban. A fiú már a 18. tinédzser volt, aki áldozatul esett idén erőszakos cselekményeknek a brit fővárosban - közölte pénteken a rendőrség.

Ezúttal egy 16 éves fiút késeltek meg csütörtök este egy dél-londoni utcán, Thornton Heath kerületben egy szóváltás után. Az áldozat nem sokkal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Legutóbb, vasárnap az észak-londoni Islingtonban szurkáltak halálra egy 16 éves fiatalt, Ben Kinsellát egy éjszakai szórakozóhelyen. Három gyanúsított kortársa csütörtökön jelent meg bíróság előtt, gyilkosság vádjával. Az áldozat színésznő nővére, Brooke Kinsella felhívásban fordult a fiatalokhoz, hogy vessenek véget a brit főváros egyes részeit eluraló erőszaknak.

Boris Johnson londoni polgármester azt mondta, hogy sokkolták őt a gyilkosságok, és arra figyelmeztette a fiatalokat, ne avatkozzanak közbe, ha az utcán verekedést látnak.

A rendőrség szerdán azt közölte, hogy a késsel elkövetett bűncselekmények miatt indított hajtóvadászat során az elmúlt hat hétben 1214 embert vett őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik