Nagyvilág

Dél-Oszétia nehéz fegyverekkel támadna

Dél-Oszétiában a szeparatista terület hatóságai elrendelték a fegyveres erők általános mozgósítását pénteken, a grúz erők éjszakai támadását követően.

Dél-Oszétia nehézfegyverekkel fog válaszolni egy újabb támadásra – mondta el a terület kormányának szóvivője, Irina Gaglojeva.

A grúz erők egy nagyobb támadást hajtottak végre csütörtökről péntekre virradóra. Három irányból támadtak Dél-Oszétia ellen, amelyben aknavetőket és könnyűfegyvereket vetettek be.

Eduard Kokojti dél-oszétiai elnök szerint a grúz békefenntartók elhagyták az általuk felügyelt területet, és grúz területre mentek két órával azelőtt, mielőtt támadás érte Chinvalit és más településeket. Ez pedig a békefenntartói feladat tudatos megszakítását jelenti, és súlyos csapást a békefolyamatra. Az elnök úgy vélekedett, hogy a grúz békefenntartók tudtak Tbiliszinek a dél-oszétiai települések ellen intézett támadásáról, amit nem akadályoztak meg.

A grúz békefenntartó műveletek törzsfőnöke, Mamuka Kurasvili „szándékos félretájékoztatásnak” nevezte azt, hogy az előző éjszaka a grúz fél tüzet nyitott Chinvali lakott részeire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik